Sanitair voor visueel beperkten

Mikael Sterker
HEWI Heinrich Wilke GmbH

10 januari 2013
om 13:08

Beschrijving

Een stralend oppervlak in hoogglans en de toepassing van kleur kenmerken het sanitairsysteem 800 K. De basiskleur signaalwit en kleuraccenten in appelgroen en oranje verlenen frisheid aan de badkamer. Door die gerichte kleurinzet worden contrasten goed zichtbaar, wat de oriëntatie in de sanitaire ruimte eenvoudiger maakt. De gekleurde vormgeving van de functiesegmenten (zeepdispenser, handdoekhaakjes, bekers) maakt de gevoelsmatige bediening en het gebruik gemakkelijker.

Website: www.hewi.nl (extern)

Reacties

Als ervaringsdeskundige zijn er 2 dingen die mij opvallen:ten eerste de kleuren rood en groen, bij uitstek de kleuren die niet alle mensen van elkaar kan onderscheiden, en ten tweede het handdoek rek. Mooi dat contrasterend wit, maar dat naar voren uitstekend een gevaar voor iedere visueel beperkte met een beperkt gezichtsveld oplevert lijkt me een inkopper.

Auteur:

@het_puntje

Geschreven op:

15 maart 2013
om 12:52

En dan vraag ik me af wat het kost, een "speciale" prijs zoals die van de categorie (duurdere) aanpassingen of hulpmiddelen. Een lichte niet reflecterende achtergrond, normale witte wastafel met evt een zwarte tegelrand erachter ter aanduiding dat een vorm van die grootte (en dus logischerwijs een wasbak) daar te vinden is, of een zwart blad met daarop een witte waskom voldoet prima.

Auteur:

@het_puntje

Geschreven op:

15 maart 2013
om 12:59

Eens afgeronde haak met donkere handdoek of droogapparaat standaard rechts vd wastafel en zeepbakje links vd wastafel. Denk in logica en contrast, niet in kleur. Kortom: iedere visueel beperkte heeft namelijk zijn eigen voorkeur in kleuren en licht. Wel fijn dat er over dit onderwerp nagedacht wordt.

Auteur:

@het_puntje

Geschreven op:

15 maart 2013
om 13:05

Geachte @het_puntje, Jammer dat u een conclusie trekt naar aanleiding van een plaatje. Als u zich iets beter had laten informeren had u misschien geweten dat bijv de handdoeken stang beweegbaar is, en dat de prijs niet zo hoog is als u doet voorkomen of dat de wastafel volledige belatsbaar belastbaar is. Probeer mee te denken en naar oplossingen te zoeken die voor iedereen toegankelijk zijn.

Auteur:

Mikael Sterker
Hewi Gmbh

Geschreven op:

15 maart 2013
om 13:23

Plaats een reactie

Reactieformulier bij de product / dienst

Velden met een * zijn verplicht.

Uw naam verschijnt bij uw reactie.

De naam van uw organisatie verschijnt bij de tekst.

Uw e-mailadres wordt niet getoond bij de tekst. Wij gebruiken het uitsluitend ter verificatie.

Uw reactie in maximaal 400 tekens.

Plaats het getal '945' in bovenstaand veld.