Den Bosch opnieuw meest gastvrije stad van Nederland

Datum: 12-10-2011

Den Bosch opnieuw meest gastvrije stad van Nederland Den Bosch is voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot Meest Gastvrije Stad. Net als in 2010 kreeg de gastvrijheid in de Brabantse hoofdstad dit jaar de hoogste waardering van bezoekers. Dat blijkt uit een groot consumentenonderzoek onder bezoekers van de 21 grootste Nederlandse steden.

Burgemeester Rombouts: ‘Ik ben er trots op dat onze mooie stad door bezoekers opnieuw is uitgeroepen tot Meest Gastvrije Stad. Het toont aan dat het geen toevalstreffer was. Gastvrijheid zit in het DNA van de stad en de Bosschenaren. Daarom is deze titel een erkenning voor iedereen die hier woont of werkt en hier zijn of haar steentje aan heeft bijgedragen.’

Economisch belang

De prijs voor de Meest gastvrije stad is een initiatief van VVV Nederland en Van Spronsen & Partners horeca-advies. Kees van Wijk, algemeen directeur VVV Nederland: ‘De uitverkiezing is vooral de uitdrukking van de waardering door de bezoekers. Gastheerschap en gastvrijheid zijn een belangrijke sleutel voor een succesvolle en gezonde vrijetijdseconomie. Een sleutel die ondernemers en overheid samen in handen hebben.’ De tweede en derde plek worden ingenomen door Breda en Maastricht.

Tags bij dit resultaat