Huijbregts: werkplek toegankelijk met communicatie


18 september 2013
om 11:55

Aanleiding

Bij familiebedrijf Huijbregts vinden ze dat iedereen toegang moet hebben tot een werkplek binnen hun organisatie. Ook mensen met autisme. De directeur van Huijbregts heeft zelf dyslexie en weet dus als geen ander dat tegenover de beperking van mensen ook altijd sterke punten staan.

Aanpak

Huijbregts heeft vooral communicatieve aanpassingen gedaan om de organisatie toegankelijk te maken voor medewerkers met autisme:

  • Een eigen jobcoach begeleidt deze medewerkers binnen het bedrijf. De leidinggevende is het eerste aanspreekpunt voor de medewerkers en de jobcoach speelt een belangrijke rol in de begeleiding van de medewerkers en in het zuiver houden van de communicatie over de uit te voeren werkzaamheden. Zowel van de persoon met autisme naar de organisatie toe als andersom.
  • In samenwerking met de jobcoach en de persoon waar het om gaat, worden eventuele communicatieve aanpassingen bepaald en geĆ«valueerd. Zo kwam naar voren dat personen met autisme liever taakgericht dan functiegericht werken. Dit is vervolgens aangepast.

Resultaat

Momenteel heeft Huijbregts 8 personen met een beperking in dienst, waaronder een aantal medewerkers met autisme. Door deze mensen een eerlijke kans te geven, vertaalt Huijbregts de kernwaarden van het bedrijf, waarvan maatschappelijk verantwoord ondernemen een belangrijk onderdeel uitmaakt, naar haar dagelijkse praktijk.

Plaats een reactie

Reactieformulier bij de voorbeeld

Velden met een * zijn verplicht.

Uw naam verschijnt bij uw reactie.

De naam van uw organisatie verschijnt bij de tekst.

Uw e-mailadres wordt niet getoond bij de tekst. Wij gebruiken het uitsluitend ter verificatie.

Uw reactie in maximaal 400 tekens.

Plaats het getal '54' in bovenstaand veld.