Webrichtlijnen

De Webrichtlijnen zijn 125 richtlijnen met eisen voor toegankelijke, duurzame websites, inclusief een praktische handleiding (extern). De richtlijnen hebben te maken met de techniek, vormgeving en inhoud van uw website.

Wat kunnen bedrijven met de Webrichtlijnen?

Voldoet uw website aan de Webrichtlijnen, dan weet u zeker dat deze toegankelijk is voor (bijna) iedereen. Bovendien zitten er meer voordelen aan een toegankelijke website. De website scoort beter in zoekmachines als Google. Ook weet u zeker dat mensen met mobiele telefoons en tablets uw website kunnen gebruiken.

Als u na toetsing het groene logo van het Waarmerk drempelvrij.nl voert op uw website, laat u bovendien zien dat mensen met een beperking welkom bij u zijn. Dat kan een interessant voordeel opleveren ten opzichte van uw concurrenten!

Maatschappelijk verantwoord ondernemen loont

Juist voor ouderen en mensen met een beperking biedt het internet nieuwe mogelijkheden om mee te (blijven) doen aan de samenleving. Mensen die hun handen niet kunnen gebruiken, lezen uw folders en andere informatie digitaal. Mensen die niet meer kunnen winkelen bestellen uw producten steeds meer via internet. Het is dus nodig dat uw website zo gebouwd en ingericht is dat zij de website kunnen gebruiken.

Toetsing

Om te testen of uw website toegankelijk is, kunt u uw website laten toetsen. Stichting Waarmerk drempelvrij.nl heeft een overzicht van geaccrediteerde inspectie-instellingen (extern) die uw website kunnen controleren op toegankelijkheid en kwaliteit. Zij geven een onafhankelijk oordeel over de kwaliteit en toegankelijkheid van uw website.

Logo Waarmerk drempelvrij.nlU kunt uw website op drie niveaus laten keuren. Afhankelijk van het niveau dat u heeft behaald mag u het logo van het Waarmerk drempelvrij.nl zonder sterren, met twee of met drie sterren op uw website zetten.

(Nog) niet verplicht voor bedrijven

De Webrichtlijnen zijn voor bedrijven niet wettelijk verplicht. Wereldwijd streven overheden er naar om de richtlijnen als harde eis voor websites naar voren te schuiven. Als u de richtlijnen toepast, bent u klaar voor de toekomst.

Meer informatie over de Webrichtlijnen